Všichni chceme zažít bezstarostné mládí, úspěšný střední věk a co nejkvalitnější stáří v dobré kondici a bez nemocí. Už naši prapředci věděli že to, co jíme, má významný vliv na to, jak se cítíme a jak dlouho si života užijeme. Zdraví a vitalita prostě není zadarmo a musíme se o sebe starat a některé stravovací „hříchy“ vybalancovat potravou, která nám udělá moc dobře.
Jednou z možností je i mladá pšenice. Že jste ji ještě nezkusili? Můžete začít hned, co se o ní něco dozvíte.
Pšenice je jednou z významných složek naší stravy a díky pšenici lidstvo přečkalo i těžká období. Nejčastěji se s pšenicí můžeme setkat ve formě mouky a produktů z ní vyrobených. Tato pšenice je už ovšem komerčně upravená a ze sklizených zrn je před zpracováním na mouku většinou odstraněno mnoho zdraví prospěšných látek. Je to činěno proto, aby mouka měla delší trvanlivost.
Benefity pšenice můžeme využit i jinak. Kromě klíčků, které si můžeme během pár dnů doma nechat vzejít a využít pro zpestření stravy, můžeme zkusit využít i sílu a prospěšnost mladé zelené pšenice, která teprve nedávno na polích začala růst. Tato rostlina zatím ještě bez klasů se dá využít jako skvělý potravinový doplněk plný tolik organismu prospěšných látek.
Tato mladá pšenice https://www.nakliceno.cz/mlada-psenice/ vás sice neuchvátí chutí, ale velice snadno ji můžete zakoupit ve formě tablet, kapslí nebo prášku a tím její konzumaci uděláte praktičtější a snadnější. Všeobecně si tak posílíte imunitní systém, což je obzvláště v této době velice důležité. Zbavíte se také škodlivin z těla, ulevíte si při zácpě nebo zmírníte revmatické bolesti.
Zelená pšenice neobsahuje lepek, ten najdeme jen v zrnech rostliny. Chlorofyl, který se prezentuje zelenou barvou rostliny, je mimořádně prospěšný pro okysličování organismu. Díky chlorofylu dobře pracují červené krvinky. Pomáhá léčit nemoci krve. Je také prevencí pro některé druhy rakoviny, například tlustého střeva, kde zaujímáme jedno z předních míst ve světě. Chlorofyl nám pomůže i se špatným dechem.